Lymfaterapia

Lymfaterapia on erinomainen hoitomuoto eri syistä johtuvan turvotuksen poistamiseen. Hoito nopeuttaa vammojen parantumista ja on rentouttavaa koko keholle. Lymfaterapia on kevyttä manuaalista käsittelyä, jossa imusuoniston toimintaa tehostetaan pehmein ja pumppaavin liikkein. Suurten leikkausten, syöpäleikkausten ja sädehoidon jälkeen annettava lymfahoito nopeuttaa paranemista. Lymfaterapialla hoidetaan myös eri syistä johtuvaa imusuoniston vajaatoimintaa ja sitä käytetään reumatautien sekä fibromyalgian aiheuttamien kiputilojen hoidossa.

Lymfaterapiaan kuuluu tärkeänä osana kompressiosidokset ja tukituotteet.

Syksystä 2023 alkaen Palvelukeskus on ollut mukana HUS-yhtymän hoidossa olevien potilaiden lymfaterapian palveluntuottajien listalla. Lisää tietoa löydät täältä.

Lääkinnälliset hoitosukat

Palvelukeskuksesta on saatavissa Sigvaris -merkkisiä lääkinnällisiä hoitosukkia. Ota yhteyttä lymfaterapeuttiimme ja saat yksilöllistä ohjausta tukisukkien käyttöön. Lymfaterapeutti mittaa jalkasi, auttaa oikeanlaisten sukkien valinnassa ja tilaa juuri sinulle sopivat hoitosukat.

Sinun ei tarvitse olla asiakkaamme entuudestaan. Ota rohkeasti yhteyttä, mikäli jalkasi ovat turvoksissa, sinulla on suonikohjuja tai haluat nopeuttaa jalkojesi palautumista. Lääkinnälliset hoitosukat toimivat myös ennaltaehkäisevänä keinona jalkojen hyvinvointia ajatellen. Autamme mielellämme!

Tässä suomenkielinen ohjeistus lääkinnällisten hoitosukkien käyttöön sekä hankintaan.

 

Lisätiedustelut ja ajanvaraus:
lymfaterapeutti Piia Mäkelä 050 565 1795