Mammafysioterapi

Målet med mammafysioterapi är ett heltäckande och friskt välmående. På mottagningen kan vi satsa på förebyggande vård eller behandla skador och smärtor som redan uppstått till exempel under graviditeten eller efter födseln.

Alla gravida lider av rektusdiastas, som innebär att avståndet mellan de raka magmusklerna ökar. Det är en naturlig förändring, för att ge plats åt det växande fostret. Återhämntningen efter födseln är inte alltid problemfri. På mammafysioterapins mottagning kan vi granska bland annat magmusklernas och bäckenbottens funktion och handleda individuella övningar för att återhämta kroppen. Om du är osäker över din situation, tveka inte att kontakta oss, vi vill gärna hjälpa just Dig!

Förfrågningar och tidsbeställning: Fysioterapeut Serena Tatananni 050 346 4553

Gravidmassage

Graviditeten medför många förändringar som ofta leder till att den väntande mamman behöver massage. Gravidmassage passar alla, oberoende vilken vecka du går på. Målet är mammans goda hälsa och välmående. Med massagen kan man minska på muskelspänningar, öka blodcirkulationen, minska på svullnad och hjälpa mamman att slappna av.

I massagen används specialdynor för att stöda och slappna av kroppen i en bekväm sidoliggande och/eller sittande position. Vi kan behandla hela kroppen eller ett specifikt område.

Massage efter födseln

Återhämntningen efter födseln kan underlättas med massage. Med behandlingen kan man bland annat lätta på spänningar som amningen och graviditeten hämtat med sig, och behandla ärrvävnaden efter ett kejsarsnitt. Du kan ha din baby med under behandlingen.

Förfrågningar och tidsbeställningar: Fysioterapeut Serena Tatananni 050 346 4553