Äitiysfysioterapia

Äitiysfysioterapian tavoitteena on äidin kokonaisvaltainen hyvinvointi. Vastaanotolla voidaan mm. ennaltaehkäistä ja hoitaa raskauden aikaisia tai synnytyksen jälkeisiä ongelmia, ohjata sopivia liikuntamuotoja, hoitaa liitoskipuja sekä ohjata synnytyksestä palautumista.

Erkaumaa esiintyy kaikilla raskaana olevilla. Se on luonnollinen muutos vatsalihaksissa, joka antaa tilaa kasvavalle sikiölle. Synnytyksestä palautuminen on usein spontaania ja vatsalihakset palautuvat muutamassa kuukaudessa. Joskus palautuminen saattaa olla hidastunut syystä taikka toisesta. Äitiysfysioterapeutin vastaanotolla voidaan tarkastaa vatsalihasten ja lantionpohjan toiminta ja ohjata yksilöllisesti harjoitteita tukemaan erkauman ja lantionpohjan palautumista. Jos Sinulla on epävarma olo omasta palautumisesta, varaa aika vastaanotolle ja tehdään yhdessä suunnitelma joka sopii juuri Sinulle!

HINNASTO

Ensikäynti 75min 80€

Jatkokäynti 60min 65€

Lisätiedustelut ja ajanvaraus: Fysioterapeutti Serena Tatananni 050 346 4553

Raskaushieronta

Raskaushieronta sopii kaikille odottaville äideille läpi raskausajan. Usein raskauden tuomat muutokset saavat odottavat äidit hakeutumaan hoitoon kun vatsa alkaa kasvaa ja kehon painopiste muuttuu.

Hoidon tavoitteena on äidin hyvinvointi. Hieronnan avulla voidaan lievittää lihaskireyksiä, vilkastuttaa laskimoverenkiertoa ja vähentää turvotusta sekä auttaa äitiä rentoutumaan. Äiti jakaa tunteensa kohdussa kasvavan sikiön kanssa. Hetki hemmottelua tuo hyvää oloa niin äidille kuin sikiölle.

Raskaushieronnassa käytetään erikoistyynyjä joilla tuetaan odottava äiti mukavaan kylkimakuuasentoon ja puoli-istuvaan asentoon. Hieronta voi olla kokovartalon hemmotteleva hoito tai ongelma-alueisiin keskittyvä hoito. Hoidon aikana huomioidaan myös kohdussa kasvava sikiö hieromalla äidin vatsa hellästi. Jokainen hoito toteutetaan asiakkaan yksilöllisten tarpeiden mukaan.

Raskaushieronta ei ole vaarallista missään raskauden vaiheessa. On kuitenkin hyvä tietää raskaudesta jolloin tiettyjä asioita vältetään hoidon aikana. Synnytystä voidaan stimuloida akupisteitä hieromalla mutta niitä ei käsitellä enne RV 40+0.

Synnytyksen Jälkeinen Hieronta

Synnytyksestä palautumista voidaan edesauttaa hieronnalla. Käsittelyllä lievitetään lihaskireyksiä joita imetys tai raskauden tuomat muutokset kehossa ovat voineet aiheuttaa. Sektioarpea voidaan hieronnan yhteydessä käsitellä. Nauti hetki hemmottelusta ja lataa akkusi täyteen. Voit ottaa vauvan mukaan hoitoon.

HINNASTO

60min hieronta 60€

90min hieronta 80€

Lisätiedustelut ja ajanvaraus: Fysioterapeutti Serena Tatananni 050 346 4553